6 tips voor het schoonmaken van jouw oven

Zelf maak ik me er ook schuldig aan: Het uitstellen van het schoonmaken van mijn oven. Toch is het een klusje waar we allemaal een keer aan moeten geloven. Want je pizza bakken in een koolzwarte oven is ook niet echt lekker meer. Dus lees deze 6 tips voor het schoonmaken van je oven en stroop je mouwen op. Je kan het maar gehad hebben.

Grootmoeders recept voor jouw oven: Baking soda/Zuiveringszout

Baking soda en zuiveringszout zijn het zelfde. Doorgaans gebruikt als rijsmiddel in bakrecepten, maar het een groots wondermiddel met vele andere toepasbaarheden. Zo ook voor het schoonmaken van jouw oven. Dus heb je nog wat liggen? Zo gebruik je het voor deze huishoudelijke taak:

Neem een beetje soda op een vochtige doek en ga hiermee door je oven. Schrob het overal al goed in. Laat het daarna 30 minuten intrekken. Vervolgens kan je het met een schone natte doek of spons afnemen en het goed laten drogen. Voor je bakplaat strooi je wat soda over de plaat en giet je wat kokend water er overheen, laat dit 5 minuten inwerken en kun je het vervolgens afnemen met een vaatdoek.

De magische werking van citroensap in de oven

Een zeer voordelig wondermiddel, een citroen. Snijdt een citroen in plakjes en doe deze in de oven, welke je voorverwarmd op 200 graden, op een bakplaat. De sappen van de citroen verdampen, waarna je gemakkelijk met een vaatdoek de oven schoon kan maken.

 

Ammoniak, een simpele oplossing voor jouw oven

Bij regelmatig gebruik van een oven is dit wellicht een goede oplossing. Zet na gebruik van de oven een kommetje ammoniak in de oven. De dampen van de ammoniak zorgen er voor de vetten zacht worden, waardoor het schoonmaken je gemakkelijker afgaan. Enige is wel dat je goed moet ventileren vanwege de geur van ammoniak.

Jouw oven schoonmaak is een fluitje van een cent met azijn

Net als met ammoniak kan het ook met azijn. Voorverwarm alleen wel even de oven op 200 graden, zet daarna een bakje met heet water en een scheutje schoonmaakazijn in de oven op een bakplaat. Zet vervolgens de oven uit en laat het staan met de ovendeur dicht. De volgende dag haal je alle vuiligheid gemakkelijk uit de oven met een doek.

Met een vaatwastablet in de oven

Heb je geen van deze schoonmaakmiddelen/-oplossingen in huis? Maar gebruik je wel vaatwastabletten voor je vuile vaat? Dan kan je ook een tabletjes gebruiken in je oven. Hoe? Ook hiervoor dien je even de oven voor te verwarmen op 200 graden. Meng de tablet met water en doe het in een kommetje. Laat dit 10 minuten even staan in de oven met de deur dicht, vervolgens haal je zo alle vuiligheid uit je oven.

Krachtige schoonmaakartikelen van HG

Iedereen is algemeen bekend met het schoonmaakmerk HG. Zij produceren vele schoonmaakartikelen voor allerlei schoonmaakklusjes. Zo hebben ze ook een product op de mark voor ovens, grillen en barbecues. Maak van te voren de oven lauw warm, zo warm dat je het nog met hand kan aanraken (maximaal 30/35 graden). Besproei vervolgens de gehele binnenkant van de oven en laat het 5 minuten inwerken. Daarna kan je met een natte spons de oven afnemen. Bemerk je nog hardnekkiger vuil, herhaal dit proces nogmaals.

Voor het grondig schoonmaken van jouw oven hebben wij diverse schoonmaakartikelen beschikbaar. Namelijk Ammonia, azijn, HG oven en grillreiniger en jerrycans grillreinigers. Bekijk al onze reinigers in onze shop.

Geef een antwoord