Het belang van een nette werkvloer in elk bedrijf

Een schoon en nette werkvloer is in elk bedrijf belangrijk

Het is belangrijk voor elk bedrijf: Zorgen dat alles netjes en overzichtelijk is. In de horeca, detailhandel en medische instanties. Maar natuurlijk ook in garages, laboratoria, bouwbedrijven en zo meer.

Voor vele bedrijven gelden ook hygienische regels, volgens HACCP bijvoorbeeld voor voedingsmiddelen. Andere bedrijven die hier niet in vallen volgen andere codes. De belangrijkste reden voor de schoonmaak, waar iedereen mee te maken heeft, is dat een opgeruimde werkplek baad heeft voor een efficiënt werkproces.

Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat jij en je collega’s sneller overal bij kunnen en iedereen weet waar alles ligt. Niks is zo onderhandig om een kwartier te zoeken naar wat je nodig hebt.

Vervolgens is het voor jouw klanten of clienten uiteraard een heerlijk gevoel om bij iemand binnen te stappen waar het er netjes en verzorgd uitziet. Hierdoor zijn je gesprekken met hun een stuk comfortabeler en geeft het een professionele indruk. 

Als team zorgen voor een nette en schone werkplek

Wanneer het in je bedrijfsvorm niet past om de schoonmaak in je bedrijf uit te besteden moet je er met elkaar zorg voor dragen. Soms wordt er een persoon voor in dienst genomen en draagt hij/zij de volledige verantwoordelijkheid, maar in de meeste gevallen zorgt iedereen in het team er voor.

De leidinggevende of hoofdverantwoordelijke maakt hier schoonmaaklijsten voor, welke (vaak) op wekelijkse basis worden afgewerkt. Alle objecten en locaties horen hier in verwerkt te zijn en er moet aangegeven worden op welke termijnen dit verzorgd moet zijn: Wekelijks, maandelijks, dagelijks, etc. Zo weet iedereen in het team wanneer dit object of locatie moet worden schoongemaakt.

Met zorg omgaan tijdens het onderhoud en schoonmaak

Niet geheel onbelangrijk om te vergeten is dat er ook zorgvuldig omgegaan moet worden tijdens het schoonmaken. Over het algemeen doen vele er gemakkelijk over alsof het allemaal voor zich spreekt, maar dat is zeker niet geval.

Iets wat vaak wordt vergeten is bijvoorbeeld tijdens de schoonmaak van de vloer een bord neer te zetten voor nog binnenkomende gasten/klanten. Vergeet men dit en komt er toch nog iemand binnen en deze persoon valt heel lelijk, kan jij en/of je werkgever voor grote problemen komen te staan. Met alle gevolgen van dien.

Dit kan ook nog gerelativeerd worden naar andere plekken in het bedrijf. Wanneer sommige oppervlakte niet droog gemaakt worden bijvoorbeeld, waar met levensmiddelen worden gewerkt, kunnen bacterien ontstaan welke vervolgens de bereidde gerechten kunnen aantasten. De gasten worden vervolgens ziek en zetten het bedrijf verantwoordelijk. 

Het is daarom dus van uiterst belang dat er zorgvuldig omgegaan wordt tijdens het onderhouden en schoonmaken van de werkomgeving.

Ontzorging op je voorraad in schoonmaakmiddelen.

Wij begrijpen al te goed dat het niet voor elk bedrijf weg gelegd is om de schoonmaak uit te besteden, maar we kunnen je wel helpen om het een stuk comfortabeler te maken. Dit kunnen wij doen door er voor te zorgen dat jij en je personeel altijd alles op voorraad hebben. Dit met onze “Altijd alles op vooraad” ontzorging. 

Lees hier meer over.

Geef een antwoord