HG

HG, een afkorting van Hagan Gip een Zweedse ondernemer, is een bedrijf die vele schoonmaakmiddelen produceert. De gedachte achter de producten is dat voor specifieke problemen er specifieke oplossingen nodig zijn, daarom ook de slogan “HG: Doet wat het belooft”.

Hagan Gip begon zijn eerste reeks aan producten in het begin van jaren 60. Deze producten waren toen specifiek bedoeld voor zwembaden. Deze producten werden ook speciaal ontwikkeld door de universiteit van Stockholm. Van Altena B.V. kwam uit eindelijk in aanraking met deze producten en begon de import naar Nederland. Het werd een goed succes, waar de interesse ook oversprong naar handelaren in bouwmaterialen.

Na dit succes werd er overgestapt op lokale productie in Nederland, welke begon in Oldenzaal. Een aantal jaar later werd, met in achthouding van de bekende kwaliteit, ook nieuwe recepturen ontwikkeld.

Daarnaast werd ook gewerkt aan de export. Duitsland, België en Engeland waren de eerste waar de export ontstond. Vele andere landen volgde later ook, in het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika.

Dit alles betekende natuurlijk ook dat de fabriek in Oldenzaal te klein werd. Ook het kantoor in Hillegom. Er werd daarom een nieuw pand gebouwd in Almere, waar alles onder 1 dak kwam. In 1997 werd hier ingetrokken.

In assortiment hebben wij ook vele HG producten:

Hoofdcategorieën

Blader op letter